Studenti optimisti pred utakmicu sa Prijedorom

Održana press konferencija RK Bosna

Studenti optimisti pred utakmicu sa Prijedorom

Danas je u prostorijama USD Bosna održana press konferencija Rukometnog kluba Bosna Sarajevo povodom nadolazeće utakmice 2. kola rukometne Premijer lige BiH u kojoj Studenti dočekuju RK Prijedor, a istoj su prisustvovali pomoćni trener Sarajlija Fuad Malagić, te igrači Adis Džubur i Armin Gušić.

Prisutnima se prvo obratio trener Malagić:

"Nama je sad svaka utakmica ključna u borbi za opstanak, pa tako i ova protiv Prijedora. Dobro smo radili, spremili smo se i očekujemo vrlo neizvesjnu utakmicu, obzirom da se radi o kvalitenoj ekipi koja nema rezultatskog imperativa, igrači dolaze rastrećeni, a često su takve utakmice najteže. Mi na domaćem terenu ne smijemo ni pomišljati na kiks jer bi nas to vrlo vjerovatno poslalo u Federalnu ligu, tako da ćemo učiniti sve da bodovi ostanu u Sarajevu. Imamo određenih problema sa zdravstvenim biltenom, ali vjerujem da će naš medicinski tim osposobiti sve povrijeđene igrače".

Adis Džubur, lijevo krilo Studenata vjeruje da pobjeda u subotu neće doći u pitanje: 

"Kao što svi znamo, Bosna se nalazi u nezavidnoj situaciji obzirom da se bori za opstanak. Mi smo očekivali da ćemo u ovom trenutku imati više bodova budući da imamo veoma kvalitetnu ekipu ali povrede su nam poremetile planove no mi moramo gledati naprijed. Pred nama je još šest kola i računica je jasna, trebaju nam 4 pobjede. Za početak, u subotu nas čeka duel sa Prijedorom koji je veoma kvalitetan protivnik ali ako ispoštujemo upute trenera, mislim da pobjeda neće doći u pitanje. Još bih pozvao  navijače da dođu na Mojmilo u subotu i da nas podrže jer samo zajedničkim snagama možemo vratii Bosnu na mjesto koje zaslužuje, a to je sami vrh bh. rukometa".

Armin Gušić, koji igra na poziciji lijevog beka se složio sa svojim kolegom:

"Znamo u kakvoj se situaciji nalazimo i sve ćemo učiniti da dođemo do cilja, a to je opstanak RK Bosna u Premijer ligi BiH. Utakmica sa Prijedorom je pred nama i ako odigramo onako kako smo se dogovarali, ne bismo trebali imati većih problema. Također bih pozvao sve navijače da dođu i da nas podrže u ovom duelu.”

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U okviru 25. kola Premijer lige BiH, Bosna i Prijedor će odmjeriti snage u subotu, 26. marta, sa početkom u 19 sati u dvorani Ramiz Salčin na Mojmilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi