Studenti u Živinicama zamrznuti na minus deset

Konjuh zasluženo slavio, Bosna katastrofalna

Studenti u Živinicama zamrznuti na minus deset

A. Beganović

Nekada su gostovanja u domaćoj ligi za Bosnu bila uigravanja za evropske ispite, no danas stvari na rukometnoj karti Bosne i Hercegovine izgledaju mnogo drugačije. Nekadašnji višestruki bh. prvak se utopio u prosjek, pa je tako u okviru 14. kola Premijer lige Konjuh večeras u Živinicima očitao lekciju Studentima (36:26).

Iako su jedna od rijetkih momčadi koja je dio priprema za drugi dio sezona obavila van granica naše zemlje i iako je finansijska situacija u klubu i više nego zadovoljavajuća, Studenti su katastrofalno otvorili proljetni dio sezone.

U jednoj od možda i najvažnijih utakmica u borbi za plasman u doigravanje izabranici Zuhdije Korkarića nisu pokazali ništa. Momčad u kojoj između ostalog igra i pet potencijalnih omladinskih reprezentativaca večeras je nadigrana u svim elementima rukometne igre od rukometaša domaćeg Konjuha.

Tokom cijele utakmice Konjuh je imao rezultatsku prednost, a kako se bližio kraj ista je rasla za konačnih 36:26.

Kod Konjuha su najefikasniji bili Rahimić sa osam, te Hadžiomerović sa šest golova, dok su Perić sa osam, te Delić sa pet golova bili najefikasniji kod neprepoznatljivih gostiju iz Sarajeva.

Na kraju treba dodati da portal Živinice.ba piše da je pred sami kraj utakmice došlo do prekida iste zbog verbalnog duela jednog Bosninog igrača i središnjeg dijela publike na tribinama.

U drugoj večerašnjoj utakmici Derventa je pred svojim navijačima savladala Krivaju (34:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.