Šuman objavio spisak bh. rukometaša

U januaru pet utakmica

Šuman objavio spisak bh. rukometaša

O. Lekić

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se 27. decembra i imat će aktivnosti do 16. januara naredne godine. 

Selektor Šuman za ovu akciju je pozvao sljedeća 24 rukometaša: 

1. Benjamin Burić - HSG Wetzlar (GER)

2. Damir Efendić - Borac BL (BiH)

3. Deni Serdarević - La Cean Handball (FRA)

4. Adi Ahmetašević - Gračanica (BiH)

5. Tomislav Nuić - RK NEXE – Našice (CRO)

6. Alen Ovčina - Antaliyaspor (TUR)

7. Faruk Vražalić - Besiktas Mogaz HT (TUR)

8. Vladimir Vranješ - Tatabanya (HUN)

9. Senjamin Burić - HBC Nantes (FRA)

10. Muhamed Toromanović - US Creteil Handball (FRA)

11. Mirsad Terzić - MKB MVM Veszprem (HUN)

12. Nikola Prce - KS Azoty Pulawy (POL)    

13. Marin Vegar - RK NEXE – Našice (CRO)

14. Duško Čelica - HC Constanta  (ROM)

15. Marko Tarabochia - Orlean Wisla Plock (POL)

16. Ivan Karačić - Maccabi Rishon (ISR)

17. Saša Marjanac - CSM Bucuresti (ROM)

18. Mario Pavlak - RK Izviđač (BiH)

19. Marko Panić - Chambery Savoie (FRA)

20. Dejan Malinović - US Creteil Handball (FRA)

21. Kristijan Jarak - RK Izviđač (BiH)

22. Benjamin Čičkušić - RK Maglaj (BiH)

23. Muhamed Zulfić - Fillipos (Greece)

24. Vladan Lončar - Granollers (ESP)

Selektor BiH je uglavnom pozvao provjerene snage, a najviše promjena u odnosu na posljednje utakmice bilo je na golmanskoj poziciji. Izostavljeni su Nebojša Grahovac i Mario Blažević, a uz provjerenog Benjamina Burića pozvani su Damir Efendić, Adi Ahmetašević i Deni Serdarević.

"Grahovca i Blaževića smo vidjeli i znamo koliko vrijede, pa su, u dogovoru s njima, pošteđeni ove akcije. Grahovac ima i lakšu povredu, pa neka se oporavi i odmori malo. Ovo je prilika da provjerim i druge, da napravimo testove i sa ovom trojicom novih golmana, da vidimo šta mogui. Iskoristit ćemo ovaj period da igrače koji do sada nisu imali prilike vidimo na djelu i onda s najjačim snagama i što spremniji dočekamo maj i utakmice s Fincima", kazao je Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH. 

Okupljanje je planirano u bazi bh. seniorske rukometne reprezentacije, u hotelu „Hills“ na Ilidži. U januaru će naš tim imati pet kontrolnih utakmica. 

U Skoplje bh. ekspedicija putuje 2. januara. Dan kasnije je utakmica protiv domaće selekcije Makedonije (19 sati), koja će se pripremati za nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj. 

Protiv Makedonaca bh. rukometaši će u Skoplju odigrati još dvije utakmice zatvorenog tipa (4. i 5. januar). Iz Skoplja naša reprezentacija 7. januara putuje za Beograd gdje je čekaju još dvije utakmice. 

Protiv Saudijske Arabije igramo 8. januara (19,30 sati), a dan kasnije (11,00 sati) čeka nas susret sa Bahreinom. U Sarajevo i hotel „Hills“ bh. ekspedicija se vraća 9. januara i na okupu će ostati još sedam dana gdje će se trenirati i analizirati urađeno a sve s ciljem što bolje pripreme za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Finske, u gostima 3. i kući 7. maja iduće godine.

Do utakmice sa Fincima planirano je još jedno okupljanje u aprilu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi