Sutjeska pala na Mojmilu

Prva pobjeda Bosne BH Gas u SEHA ligi

Sutjeska pala na Mojmilu

A. Beganović

U okviru trećeg kola SEHA regionalne rukometne lige bh. šampion Bosna BH Gas na Mojmilu je bio bolji od Sutjeske iz Nikšića (30:24).

Izabranici Irfana Smajlagića mnogo bolje su otvorili utakmicu i u 4. minuti imali prednost od tri gola (3:0). Međutim, gosti iz Nikšića se ne predaju i u 12. minuti poravnavaju rezultat (5:5).

Do kraja poluvremena obje ekipe su se smejenjivale u vodstvu, a na odmor se otišlo sa prednošću studenata od jednog gola (13:12).

Početak drugog poluvremena u potpunosti je pripao Studentima. Sjajnom igrom u odbrani, te nekoliko laganih golova izabranici Irfana Smajlagića prave seriju od 5:0, pa je u 39. minuti na semaforu stajalo 18:12.

Međutim, gosti se brzo bude i prave seriju od 3:0 i dolaze do rezultata 18:15. Malo potom rezultat je glasio 19:18 u korist Bosne BH Gas. U posljednjim deset minuta Studenti ulaze sa prednošću od tri gola i na kraju su zasluženo slavili sa 30:24.

Najefikasniji u redovima bh. šampiona bili su Međić sa šest golova, dok su Čakić i Raković postigli po pet pogodaka. Kod gostiju iz Nikšića najkorisniji su bili Čizmović sa šest golova, te Nikolić i Ašanin sa po četiri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.