Sve spremno za turnir: "Rukomet je moja budućnost"

Sve spremno za turnir: "Rukomet je moja budućnost"

S. Mlaćo

Najbolje rukometne reprezentacije Svijeta uzrasta 1998. godine i mlađe učestvovati će na međunarodnom rukometnom turniru “Rukomet je moja budućnost“ koji će se od 14.04. do 17.04. igrati u našoj zemlji, tačnije Bugojnu. 

Učestvovanje na turniru već ranije potvrdile su reprezentacije Poljske, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Makedonije, Katara i Bosne i Hercegovine. I ovaj put turnir će suditi IHF sudije, a sponzor je katarska rukometna Federacija, dok je tehnički organizator Muški rukometni klub Iskra Bugojno. Svi susreti će se igrati u dvorani KSC-a Bugojno, a turnir se održava po četvrti put.

U grupi „A“ igrati će Slovenija, Srbija, Austrija i Bosna i Hercegovina, dok su u grupi „B“ smješteni Hrvatska, Poljska, Katar i Makedonija. - "Sve je spremno da bi turnir sutra mogao početi igrati. 13.04. do 19 sati sve ekipe su obavezne da dođu. Ovo je najjači turnir u toj kategoriji na svijetu, a i prošle godine je bio najjači. Imamo tu Slovence koji su uvijek vrh, Hrvate koji su jako dobri i čujem da su tamo „pošamarali“ Dance, kao i uvijek dobre Poljake, te Austriju koja je osvježenje ove godine.

Slovaci nisu mogli i dolazi nam Srbija. Ja očekujem da će do početka turnira doći rukometna podloga koja je poslata brodom", kazao je za SportSport.ba, Asim Šahman, nekadašnji golman i trener MRK Iskra, koji dugi niz godina živi i radi u Kataru, te je najzaslužniji što se ovaj turnir odigrava upravo u Bugojnu.

Šahman nam je također priznao da su i susjedne zemlje bile spremne učiniti sve da se ovaj turnir odigrava kod njih, ali da je on želio da to bude samo u našoj zemlji što su prihvatili i čelnici rukometne federacije Katara koji su imali samo riječi hvale na kompletnu organizaciju i kvalitet dosadašnja tri turnira.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi