Švedska bez problema protiv Argentine

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Švedska bez problema protiv Argentine

Rukometaši Švedske slavili su pobjedu danas protiv Argentine rezultatom 35:17 u okviru 2. kola Svjetskog prvenstva u rukometu koje se ovih dana igra u Francuskoj.

Argentinci su bili potpuni autsajderi na ovom meču obzirom da su jedna od slabijih ekipa na turniru, ali današnji susret su počeli iznenađujuće dobro. Vrlo brzo su stigli do prednosti od 3:1, a vodstvo su držali sve do desete minute prvog poluvrremena kada su Šveđani izjednačili na 5:5. Švedska je nakon toga preuzela stvari pod svoju kontrolu pa su do odlaska na odmor stekli prednost od 16:11.

U nastavku meča Šveđani su igrali još bolje, a igra Argentinaca se potpuno raspala pa je rezultat samo rastao u korist Šveđana. Rezultat u drugom poluvremenu je bio 19:6 što je Švedskoj bilo dovoljno za drugu pobjedu na turniru, a Argentincima je ovo drugi poraz iz isto toliko mečeva. Naredni meč Švedska igra protiv Danske, a Argentina protiv Katara.

Švedska: Jeppsson 1, Darj 1, Tollbring 5, Ekberg 4, Konradsson 2, Lagergren 2, Gottfridsson 5, Zachrisson 8, Nilsson 2, Nielsen 1, Lukas Nilsson 4.

Argentina: Fernandez 2, Pizarro 3, Simonet 5, Diego Simonet 2, Vieyra 2, Carou 1, Vainstein 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti