Svetlana Kitić prekinula štrajk glađu

Radničkom uključena električna energija

Svetlana Kitić prekinula štrajk glađu

Najbolja rukometašica svijeta svih vremena, Tuzlanka, Svetlana Kitić potvrdila je kako su ona i potpredsjednica Sportskog društva Radnički, Stanka Pejović, prekinule štraj glađu. 

Proslavljena rukometašica i potpredsjednica Radničkog odlučile su da radikalnim potezom ukažu na velike probleme sa kojima se klub suočava. Kitićeva je sa Radničkim tokom osamdesetih godina prošlog stoljeća dva puta osvajala titulu prvaka Evrope. 

U srijedu se Svetlana Kitić pridružila Pejovićevoj, koja prethodno šest dana nije odlazila kući i tri dana je primala infuziju u kancelariji Radničkog nakon što je Elektrodistribucija isključila struju Sportskom društvu zbog duga od 1,8 miliona dinara.

"Struja nam je uključena danas oko podne. Mnogi ljudi javili su se da nam pomognu kada je javnost upoznata o našoj situaciji preko medija. Ali sve je moglo da prođe i bez ovoga. Nismo tražili nikakav novac, ni otpis dugova, već samo da nam daju malo vremena kako bi sakupili sredstva i podmirili dug," rekla je Svetlana Kitić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti