Tužitelj napao Karabatića: Osudite ovo razmaženo derište

Traži tri mjeseca zatvora

Tužitelj napao Karabatića: Osudite ovo razmaženo derište

Tužitelj u Montpellieru nije imao milosti za najboljeg svjetskog rukometaša Nikolu Karabatića.

Karabatića opužnica tereti za ilegalno klađenje i namještanje utakmica iz 2013. godine, a tri mjeseca zatvora i 30.000 eura je kazna koju je zatražio francuski tužitelj.

"U ovom slučaju nema mjesta za neznanje. Ne možete nam govoriti da se sve to događalo iza vaših leđa, grmio je u sudnici Patrick Desjardins, te na kraju dodao:

"Osudite ovo razmaženo derište franuskog sporta."

Pored Nikole Karabatića, optuženi su još njegov brat Luka, Mladena Bojinović, Dragan Gajić, Issam Tej i Samuel Honrubia. Tereti ih se da su namjerno poraženi od Cesson-Rennesa, što im je donijelo ogromnu zaradu na kladionici. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti