U Sarajevo stiže evropski prvak

Studenti protiv velike Barcelone

U Sarajevo stiže evropski prvak

A. Beganović

Voljom žrijeba odlučeno je da bh. šampion Bosna BH Gas u narednoj sezoni Lige prvaka igra u Grupi A.

Protivnici Studenata su aktuelni evropski šampion Barcelona, Zagreb, Kadetten, Chambery i najbolji iz kvalifikacione grupe u kojoj igraju Savehof (Švedska), Besiktas (Turska), Dinamo Minsk (Bjelorusija) - aon Fivers (Austrija).

Iako u najelitnije klupsko takmičenje naš šampion svake godine ulazi kao autcajder, može se reći da su Studenti danas ipak imali sreće. Naime, iz prvog šešira Bosna je dobila evropskog prvaka Barcelonu, iz drugog Zagreb sa kojim je naš predstavnik igrao prošle godine i izvukao je bod u Skenderiji.

Iz trećeg šešira Studeenti su dobili Kadetten, te su tako izbjegli snažni Ciudad i Kiel, dok su iz četvrtog šešira dobili Chambery, što i nije toliko loš žrijeb ukoliko znamo da su izabranici Irfana Smajlagića prije dvije godine pred domaćom publikom savladali francusku momčad.

Na kraju iz šestogg šešira Studenti će igrati sa pobjednikom kvalifikacione grupe 2 u kojoj igraju Savehof (Švedska), Besiktas (Turska), Dinamo Minsk (Bjelorusija) - aon Fivers (Austrija).

Grupa A: Barcelona, Zagreb, Kadetten, Chambery, Bosna, pobjednik kv. grupe 2
Grupa B: Čehovski Medvedi, Veszprem, Ciudad, Fuchse, Silkeborg, wild card
Grupa C: HSV, Cimos, Constanta, St.Petersburg, Wisla Plock, pobjednik kv. grupe 3
Grupa D: Montpellier, Kopenhagen, Kiel, Ademar, Szeged, pobjednik kv. grupe 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti