Vaskevičius zaustavio Bosnu BH Gas

Poraz aktuelnog prvaka BiH od Schaffhausena 23:34

Vaskevičius zaustavio Bosnu BH Gas

Bosna BH Gas, aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, na otvaranju nove sezone u Ligi prvaka poražena je u okviru grupe A protiv švicarskog Kadetten Schaffhausena, na čijem golu je bio nevjerovatni Vaskevičius sa 18 odbrana.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine sjajno je otvorio susret serijom od 4:0 golovima Mesarića (dva), Međića i Čakića. Schaffhausen je prvi gol postigao tek u desetoj minuti. Prvo izjednačenje na susretu desilo se u 17. minuti golom Uršića gosti su tada poravnali na 6:6.

Bosna je ponovo povela preko Gorenca, ali igralo se gol za golom, tako da je švicarska ekipa ponovo došla do izjednačenja četvrtim golom Uršića (11:11). Nastavilo se igrati gol za golom i na domor se otišlo neriješenim rezultatom (14:14).

Schaffhausen je prvi put na utakmici poveo početkom drugog poluvremena golom Dissingera. Nakon sedam minuta u drugom dijelu utakmice gosti su imali prednost od tri gola. Uslijedila je serija od 3:0 golovima Tomineca, Uršića i Dissingera. Na golu švicarske ekipe bio je nevjerovatni Litvanac Vaskevičius.

Prelijepim golom Rakovića Bosna je prekinula tu seriju. Međić je pogodio za 21:24, a onda je uslijedila serija Schaffhausena od nevjerovatnih 10:0. Savić je u 25. minuti drugog poluvremena prekinuo tu seriju. Ali, Schaffhausen je nastavio pogađati, odbrana Bosne BH Gas se raspala, tako da je na kraju utakmice na semaforu stajalo 23:34.

Igrač utakmice definitivno je bio golman gostiju Vaskevičius koji je imao 45% odbrana, a sjajan je bio i Uršić koji je postigao osam golova od devet pokušaja. Najefikasniji u redovima Bosne BH Gas bio je Čakić sa pet golova, dok je jedan manje postigao Halilbegović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.