Vražalić bez učinka u porazu Fuchsea

Rukometna Bundesliga

Vražalić bez učinka u porazu Fuchsea

E. Škorić

U subotu su odigrane prve utakmice nove sezone rukometne Bundeslige.

Lowen je gostovao kod Lemga, te je slavio sa 32:26 (16:12). Uwe Gensheimer je predvodio goste sa osam pogodaka, dok je Alexander Peterson postigao pet golova, koliko i Andy Schmid.

Melsungen je sa 23:20 bio  bolji od Fuchsea. Petar Nenadić je kod gostiju postigao pet golova, koliko i Michael Muller kod domaćih. U redovima gostiju iz Berlina igrao je i naš reprezentativac Faruk Vražalić, ali nije se upisivao u strijelce.

Hannover je bio domaćin Goppingenu, koji je vodio 13:9, ali je na kraju izgubio 26:23. Gostima nije bilo dovoljno ni devet golova Marcela Schillera.

U duelu Eisenacha i Lubbeckea, domaćin je ostvario minimalnu pobjedu (31:30). Dirk Holzner je predvodio domaći tim sa 10, a Jens Schongarth gostujući sa osam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti