Agassi novi trener Đokovića?

Promjene u timu srbijanskog asa

Agassi novi trener Đokovića?

Drugi reket svijeta Novak Đoković je prije početka Mastersa u Madridu rasformirao cijeli stručni štab.

Novak je u saopštenju za javnost naveo da neće žuriti sa odabirom stručnog tima, ali pojedini mediji već su počeli sa licitacijom novog trenera.

"Toliko sam dugo u tenisu da mogu samostalno da sprovodim dnevne rutine i ne želim da žurim sa odlukama. Plan je da na narednim takmičenjima putujem uz podršku porodice i menadžera. Obavjestiću javnost o detaljima kada pronađem pravu osobu za tim, ali za sada bih želio samo da se svima zahvalim na podršci i na razumijevanju", saopštio je Đoković.

"Večernje novosti" pišu da bi Novak uskoro mogao da otpočne neki vid rada sa teniskim velikanom Andreom Agassijem.

Među potencijalnim kandidatima nalaze se još Goran Ivanišević, Stefan Edberg, Pete Sampras, Patrick Mouratoglou, Brad Gilbert i Darren Cahill.

Đoković je ove sezone osvojio sam jednu titulu (Doha). U 2017. zabilježio je 14 pobjeda i četiri poraza, a naredne sedmice očekuje ga odbrana titule u Madridu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti