Andy Murray odveo Britance u četvrtfinale

Poraz Argentine u Buenos Airesu

Andy Murray odveo Britance u četvrtfinale

Kompletiran je i posljednji četvrtfinali par Svjetske grupe Davis Cupa. U drugom dijelu žrijeba, Italija će kao domaćin dočekati Veliku Britaniju. Dvije reprezentacije koje su stigle do gostujućih pobjeda. Italija je dobila Argentinu, Velika Britanija, Amerikance, oba meča su odigrana na zemljanoj podlozi.

Amerikanci su se kockali sa podlogom i na kraju su izgubili. U meču odluke Andy Murray je slavio protiv Sama Querreya 7-6(5), 6-7(3), 6-1, 6-3. U prvom setu Murray je imao 5-3, u tie breaku je nadoknadio 4-2. U tie breaku drugog dominirao je Querrey, nakon čega je konce u svoje ruke preuzeo Murray. četiri breaka do kraja. Sam Querrey je imao dvije break lopte na 3-5, Murray je iskoristio drugu meč loptu.

Britanci su ostvarili drugug pobjedu u Davis Cupu zaredom kao gosti na zemljanoj podlozi. Posljednji put su u četvrtfinalu Svjetske grupe igrali 1986. godine. Kad su igrali Jaremy Bates i Andrew Castle.

Argentinci su posljednje dvije godine igrali polufinale, ove će u borbu za opstanak. Nisu imali Del Potra, pa su Italijani iskoristili svoju priliku. Fabio Fognini je podnio najveći teret, osvojio je dva boda i singlu, jedan sa Bolleijem u paru. Carlos Berlocq je pratio ritam prva dva seta, nakon čega je počeo padati. Izgubio je dva svoja servis gema u trećem, jedan u četvrtom gemu.

Svjetska grupa, 1.kolo:
SAD - Velika Britanija 1:3
Argentina - Italija 1:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.