ATP Madrid: Nadal izborio 90. finale

ATP Madrid: Nadal izborio 90. finale

E. Škorić

Najbolji teniser svijeta  Rafael Nadal igrat će svoje 90. finale nakon što je u polufinalu ATP turnira u Madridu savladao svog sunarodnjaka Roberta Bautistu Aguta.

Bautista Agut je jedno od prijatnijih iznenađenja u ovogodišnjem izdanju ATP turnira u Madridu, ali Rafa je daleko bolji igrač i apsolutni favorit za titullu

Nadal je danas sa 6:4, 6:3 pobijedio Bautistu, te će u finalu igrati protiv svog sunarodnjaka Davida Ferrera ili Japanca Keija Nishikorija (meč u tijeku).

Za Nadala je ovo 90 . finale, a u Madridu je osvojio već tri naslova. Prvi put je slavio 2005. godine protiv Ivana Ljubičića, zatim je 2010. godine pobijedio Rogera Federera, a prošle godine bio je bolji od Stanislasa Wawrinke.

ATP Madrid, polufinale:

Rafael Nadal (1) - Roberto Bautista Agut 6:4, 6:3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.