ATP Rim: Querrey iznenadio Pouillea, Berdych prošao dalje
Foto: EPA

Mečevi 1. kola

ATP Rim: Querrey iznenadio Pouillea, Berdych prošao dalje

M. Šljivak

Prvo kolo ATP tunira u Rimu donijelo je već jedno iznenađenje.

Iako je francuski teniser Lucas Pouille ušao kao veliki favorit protiv Amerikanca Sama Querreya na kraju je poražen s 2:0, po setovima dva puta po 7:6.

Querrey je poznat kao igrač koji ne voli šljaku, ali danas mu je sve išlo od ruke. Prvi set donosi veliku brobu. Nije bilo nijedne šanse za break, ali je u tie-breaku Querrey došao do osvajanja seta sa 7:6 i vodstva od 1:0.

Oba tenisera su igrala zaista dobro u drugom setu. Amerikanac je imao i 4:1, ali se Francuz vratio i ponovo smo gledali tie-break. Pouille je ispustio set u ovom dijelu i Querrey na kraju osvaja i drugi set sa 7:6 za 2:0 i prolazak dalje.

Tamo ćemo gledati i Tomaša Berdycha koji je s 2:0 (7:6, 6:4), pobijedio Mischu Zvereva. Također, dalje ide i njemački teniser Jan Lennard Struff koji je s 2:1 pobijedio Bernarda Tomića.

ATP Rim, 1. kolo:

Querrey- Pouille 2:0 (7:6, 7:6)

Struff - Tomić 2:1 (6:7, 6:1, 6:4)

Berdych - Zverev 2:0 (7:6, 6:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti