Bašić i Herdželaš nikad bolji na ATP i WTA listi

Naši teniseri u dobroj formi

Bašić i Herdželaš nikad bolji na ATP i WTA listi

Dž. Mrakić

Mirza Bašić i Dea Herdželaš bosanskohercegovački su predstavnici koji su imali najviše razloga za zadovoljstvo nakon objave nove ATP i WTA liste.

Poslije odličnih nastupa proteklih sedmica, bilo je evidentno da će Mirza Bašić ostvariti novi značajan napredak na listi najboljih tenisera svijeta.

Četvrtfinale Istanbula i polufinale Izmira bili su dovoljni da napreduje 11 pozicija u odnosu na prošlosedmičnu listu i da po prvi put ostvari plasman među najboljih 140. Bašić je sada 137. reket svijeta, a ovaj plasman je čak devet pozicija bolji od njegovog najboljeg dosadašnjeg plasmana od prije pet sedmica kada je bio 146.

S druge strane, 18-godišnja Dea Herdželaš, najbolja naša teniserka, počela je intenzivnije igrati Challengere i već je u startu ostvarila zapažene rezultate. Nakon što je u Podgorici dogurala do polufinala, u Buchi je također igrala dobar tenis i tamo je ostvarila plasman među najboljih osam teniserki turnira. Herdželaš je sada 355. teniserka svijeta, a ostvarila je napredak od 13 pozicija na WTA listi.

Što se tiče ostalih naših tenisera i teniserki unutar najboljih 500, Jelena Simić nazadovala je dvije, Damir Džumhur pet, a Tomislav Brkić čak 34 pozicije. Jedanaest pozicija napredovao je Šetkić koji je sad 231. teniser na svijetu.

ATP lista, 28.9. 2015.

(88.) Damir Džumhur

(137.) Mirza Bašić

(231.) Aldin Šetkić

(343.) Tomislav Brkić

WTA lista, 28.9. 2015.

(355.) Dea Herdželaš

(492.) Jelena Simić

S. Demirović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti