Bašić nakon teške bitke slavio i plasirao se u polufinale

Bh. teniser savladao Mertla

Bašić nakon teške bitke slavio i plasirao se u polufinale

Bh. teniser Mirza Bašić nastavio je sa odličnim igrama na Challengeru u Wroclawu, gdje se pobjedom od 2:1 protiv Čeha Jana Mertla nakon 2 sata i 37 minuta plasirao u polufinale.  

Nakon ravnoravne borbe u prvom setu, pobjednika je odlučivao tie-break u kojem se bolje snašao naš teniser koji je sa 7:4 došao do vodstva od 1:0 u setovima.

Bašić u dobrom ritmu nastavlja i u drugom setu i već na startu pravi break koji ga dovodi u povoljnu situaciju da slavi u ovom meču. Naš teniser je propustio doći do 2:0 u setovima jer je uspio prokockati break prednosti, pa se ponovo igrao tie-break, samo što je ovoga puta uspješniji bio Mertl koji je u njemu slavio sa 7:3.

Bašić je do pobjede stigao u odlučujućem trećem setu, u kojem je slavio sa 7:5 i tako izborio plasman u polufinale turnira u Wroclawu.

Tamo će se sastati sa pobjednikom duela između Berankisa i  Marchenka, koji je na rasporedu večeras.

Challenger, Wroclaw:

Mertl - Bašić 1:2 (6:7, 7:6, 5:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.