Baustista Agut uzeo Stuttgart

Posljednje izdanje na zemljanoj podlozo

Baustista Agut uzeo Stuttgart

Španac Roberto Baustista Agut je pobjednik ATP turnira u Stuttgartu. U finalu ovog 485,760 eura vrijednog turnira, Baustista Agut je bio bolji od nepostavljenog Lukasa Rosola 6–3, 4–6, 6–2.

Za Španca je ovo drugi naslov u ovoj 2014. godini, drugi u kratkom razdoblju, s obzirom da je prije početka Wimbledona uzeo i s-Hertogenbosch. Baustista je godinu počeo ulaskom u polufinale Aucklanda i četvrto kolo Australian Opena, nakon čega je stigao i do polufinala Madrida. 

U prvom setu je Bautista mogao i nešto ranije zaključiti prvi set je jer imao dvije set lopte na 5-2, iskoristio je tek četvrtu. Rosol je sa prvom break loptom osigurao treći set. U setu odluke, Čeh nije imao šanse. 

Bautista Agut je deseti Španac koji je slavio u posljednjih deset godina u Stuttgartu, nakon Nadala, Ferera, Montanesa i Juana Carlosa. 

Ovogodišnji turnir u Stuttgartu se posljednji put igrao na zemljanoj podlozi. Nakon 37 godina, od naredne će se igrati na travi u sedmici prije početka Wimbledona. 

Finale:

Roberto Baustista Agut (Spa, 3) - Lukas Rosol (Češ) 6–3, 4–6, 6–2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.