Berdych očekivano u finalu

Za titulu na zemlji nakon pet godina

Berdych očekivano u finalu

Finalisti ATP turnira u Oeirasu su Tomas Berdych i Carlos Berlocq. Prvi nositelj je opravdao očekivanja, bez većih problema je stogao u finale. Victor Hanescu se držao do 3-2 u prvom setu, nakon čega više nije imao šanse.

Berdych je uzeo sedam gemova zaredom za set i 3-0 u drugom. Do kraja je Hanescu uzeo dva gema za 6-2, 6-2. Berdych je trenutačno na devet naslova i 12 finala. Posljednji turnir na zemlji je osvojio 2009. godine u Munchenu.

Argentinac Carlos Berlocq je za razliku od Berdycha samo jedan turnir uzeo u karijeri, u singlu je slavio prošle godine u Bastadu. Prije toga je imao finale Vina del Mar. U polufinalu je Berlocq pobjedio Gimeno-Traver u dva seta. Prvi je nakon ranih breakova riješen u tie breaku, Gimeno-Traver je imao set loptu na 6-5, Berlocq je sa tri vezana poena dobio prvi. U drugom je Gimeno Traver izgubio dva puta svoj servis. Prvi put na 1-2, drugi na 2-5.


Polufinala:
Tomas Berdych (Cze, 1) - Victor Hanescu (Rum) 6-2, 6-2
Carlos Berlocq (Arg) - Daniel Gimeno - Traver (Spa) 7-6(5), 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.