Berdych uz mnogo muke savladao Veselog
Foto: EPA

Okončan dvodnevni češki duel

Berdych uz mnogo muke savladao Veselog

Češki teniser Tomas Berdych je teže od očekivanog savladao svog sunarodnjaka Jirija Veselog u osmini finala Wimbledona. Dvodnevni češki obračun pripao je favorizovanom Berdychu, koji je slavio sa 3:2 u setovima.

Prvi set je protekao u boljoj igri Veselog, koji je za 37 minuta stigao do vodstva od 1:0 (6:4). Berdych je uzvratio u drugom setu (6:3) i poravnao je na 1:1.

Pobjednika trećeg seta odlučio je tie-break u kojem se bolje snašao Berdych, koji je u njemu slavio sa 10:8. I naredni, četvrti set donio je dramu, a ponovo smo gledali tie-break. Iako je Berdych bio na korak do pobjede, Vesely se nije predavao i u njemu je slavio sa 11:9 te tako poravnao rezultat na 2:2.

Nakon toga, meč je prekinut i dovršen je tek danas, kada je odigran peti set. Kao pobjednik je izašao Tomas Berdych, koji je u njemu slavio sa 6:3.

Berdych će se u četvrtfinalu Wimbledona sastati sa Pouilleom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi