Bh. Davis Cup reprezentacija očekuje pobjedu protiv Grčke

E. Škorić

U petak, subotu i nedjelju će Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrati mečeve prvog kola druge grupe euro-afričke zone protiv Grčke.

"Mi smo favorit na papiru što stvara dodatni pritisak. Zaslužili smo da budemo favoriti, ali Davis Cup je različit od individualnih turnira", kazao je bh. selektor Amer Delić, a pobjedu očekuje najbolji bh. teniser Damir Džumhur.

"Možda nemamo servere kao što su Karlović ili Isner, ali ne bi trebalo biti većih problema ako bude onako kako priželjkujemo", kazao je najbolji bh. teniser.

"Igrati za državu nikad mi nije teško palo i igrat ću sve mečeve ako bude potrebno. Sa Mirzom Bašićem će nam biit lakše ove godine i svi ćemo dati sve od sebe", dodao je Damir.

Sutra nakon 12 sati bit će poznat žrijeb parova i satnica mečeva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.