Bh teniserke razigravaju za ulazak u I grupu

Veliki preokret za pobjedu nad Egiptom

Bh teniserke razigravaju za ulazak u I grupu

FED CUP reprezentacija BiH ostvarila je i drugu pobjedu u grupi B, turnira EA zone u Siauliaiu. Protiv Egipta su naše teniserke kreirale dvostruki preokret, jer su gubile 1-0 nakon prvog meča, dok su u trećem odlučujućem kroz igru parova dostigle zaostatak od 2-6, 1-5 u drugom setu.

Jasmina Tinjić je bila sigurna protiv Mayar Sherif, slavila je 6-3, 6-3, nakon čega je kao i dan ranije opet
odluka pala u igri parova. Danas su zaigrale Anita Husarić i Jasmina Tinjić. Dobrim dijelom meča su bile u problemu, Ola Abou Zekry i Mayar Sherif su dobile prvi set. U drugom su došle na korak do pobjede,
jer su imale 5-2. Međutim, Anita i Jasmina se nisu predavale. Nanizale su pet gemova zaredom za drugi set, treći su dobile 6-3, osiguravši reprezentaciji razigravanje za ulazak u I grupu.

U grupi A, Lihtenštajn i Finska imaju po dvije pobjede i jedna od ove dvije selekcije će igrati protiv naše za ulazak u I grupu. Ko će sa kim razigravati, bit će jasnije sutra nakon mečeva BiH - Gruzija, odnosno Lihtenštajn - Finska.


BiH - Egipat 2:1
Dea Herdželaš - Sandra Samir 6-4, 4-6, 2-6
Jasmina Tinjić - Mayar Sherif 6-3 6-3
Husarić/Tinjić - Abou Zekry/Sherif 2-6, 7-5, 6-3 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.