Brkić i Bašić idu dalje, Šetkić zaustavljen

Drugo kolo Challengera u Izmiru

Brkić i Bašić idu dalje, Šetkić zaustavljen

Od trojice bh tenisera, dvojica idu dalje na ATP Challengeru u Izmiru, vrijednom 106.500 eura. Bašić je prošao Rusa Kravchuka u dva seta, Brkić je eliminisao Tuckera Vorstera također u dva, dok je sedmi nositelj, Ukrajinac Illya Marcehnko zaustavio Aldina Šetkića u tri.

Bašić je najmanje ostao na terenu, za prolaz tek jednu minutu iznad sat vremena. Protiv Konstantina Kravchuka imao 77 posto prvog servisa, na prvom je izgubio 12 poena. U prvom setu je Bašić imao četiri, iskoristio je dvije break lopte, u drugom je Mirza maksimalno iskoristio prilike (3/3) za 7-5, 6-0.

Tomo Brkić je nakon tri vezana trijumfa na Futresima, dobru formu je zadržao i na prvom Challengeru. Južnoafrikanac Tucker Vorster se pokazao kao neugodan protivnik, na kraju je Brkiću bio dovoljan za pobjedu 7-6(4), 7-5.

Blizu prolaska je bio i Aldin Šetkić. Illya Marcehnko je dobio prvi set, Aldin se vratio u drugom, ali nije izdržao u trećem. Od tri break lopte koliko je imao Aldin u trećem, iskoristio je tek jednu.
Sedmi nositelj je imao realizaciju tri od pet i na kraju je prošao 6-4, 5-7, 6-3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti