Brkić u finalu kvalifikacija za ATP turnir u Ženevi

Bh. teniser savladao Giustina

Brkić u finalu kvalifikacija za ATP turnir u Ženevi

E. Čaušević

Bosanskohercegovački teniser Tomislav Brkić plasirao se u finale kvalifikacija ATP turnira u Ženevi.

Brkić je danas nakon tri seta savladao Lorenza Giustina sa 6:4, 6:3, 4:6. Naš teniser je ovom pobjedom izborio plasman u finale kvalifikacija za ATP turnir u Ženevi, a u finalnom meču snage će odmjeriti protiv Donskoyja.

Bh. teniser je danas izgubio prve set, ali se u drugom uspio vratiti u meč i izjednačiti na 1:1 u setovima. U trećem, odlučujućem, setu Brkić je igrao odlično, te je na kraju bez većih proglema stigao do pobjede.

Ukoliko savlada Donskoyjog Brkić će se plasirati u glavni žrijem ATP turnira u Ženevi. Prvi nositelj ovog turnira je Stan Wawrinka, a na njemu, između ostalog, nastupaju Čilić, Isner...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi