Čilić: Hvala Goranu, sada uživam u tenisu

Pobjednik US Opena nakon finala

Čilić: Hvala Goranu, sada uživam u tenisu

Od trenutka kada je osvojio juniorski Roland Garros, Marinu Čiliću su mnogi predviđali veliku karijeru. Međutim, do njegovog najvećeg uspjeha u karijeri su morali pričekati. Marin nije igrao loš tenis, bio je i TOP 10 igrač, osvajao je turnire, ali je nedostajao jedan pravi rezultat.

Rezultat koji će vas potvrditi u svijetu tenisa za sva vremena, a to može samo Grand Slam titula. I Čilić je uspio. Odigrao je turnir karijere, u posljednja tri meča nije izgubio niti seta, a igrao je protiv Berdycha, Federera i Nishikorija. Realno, bez obzira na sve, malo ko je to mogao očekivati. Ogroman posao napravio je i Goran Ivanišević, u vrlo kratkom periodu, Goran koji kao igrač nije uspio u prvom velikom finalu odmah uzeti pehar, na Wimbledonu 1992. godine.

" Titula na US Openu je rezultat napornog rada posljednjih godinu dana. Na početku je bilo nervoze, ali kasnije sam se opustio. Ovo je bilo finale velikog turnira, nikada ne možeš znati kada će se nervoza pojaviti. Hvala ljudima koji su radili sa mnom, posebnu Goranu. Goran mi je donio nešto novo, a najvažnije od svega to da uživam u tenisu" rekao je nakon osvojenog naslova u New Yorku Marin Čilić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.