Čudo u režiji mlade Latvijke u Parizu

Ostapenko osvojila RG

Čudo u režiji mlade Latvijke u Parizu

E. Škorić

Čudo se desilo u Parizu i mlada Latvijka Jelena Ostapenko osvojila je Roland Garros!

Simona Halep je izgubila drugo Grand Slam finale i opet  se to desilo na Roland Garrosu. Rumunka je imala pobjedu u rukama, bila je tako blizu, ali je Ostapenko napravila veliki preokret i došla do prve titule u karijeri i odmah Grand Slam.

U prvom setu je Halep slavila sa 6:4, vodila je 3:0 u drugom setu, bilo je sve na njenoj strani, a onda veliki preokret mlade teniserke.

Vezala je pet gemova, došla do preokreta i sa 6:4 je dobila drugi set. Simona je i u trećem setu vodila sa 3:1, a onda opet fantastična Ostapenko pravi preokret i dolazi do 6:3 i velike pobjede u karijeri, najveće naravno.

A toliko je na početku griješila, Simona je doslovno svojom defanzivom razbijala sve nade Latvijke, no ova nije odustala i to joj se na kraju isplatilo.

Roland Garros, finale:

Ostapenko - Halep 4:6, 6:4, 6:3

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi