Damir Džumhur nastavio s pobjedama
Foto: EPA

Challenger u Meksiku

Damir Džumhur nastavio s pobjedama

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur plasirao se u drugo kolo ATP Challengera u meksičkom gradu Morelosu.

Damir je u prvom kolu savladao 194. igrača svijeta Španca Daniela Munoza-De La Navu sa 2:0, po setovima 6:3 i 6:3.

Kao treći nositelj turnira Damir je u meč ušao dosta dobro. Napravio je break u prvom gemu, ali je Španac odmah uzvratio za 1:1. Međutim, novim breakom i sigurnim servisom Džumhur stiže do vodstva od 3:1.

Imao je naš teniser još nekoliko prilika za break u prvom setu, ali je na kraju jedan oduzeti servis više bio dovoljan za osvajanje seta sa 6:3 i vodstvo od 1:0.

Džumhur je prvi do breaka i u drugom setu. Poveo je s 3:1, ali Munoz-De La Nava odmah vraća izgubljeni servis i vraća se u meč. 

Ipak, radost španskog tenisera je kratko trajala. Odmah je Džumhur vratio izgubljeni servis, te je sigurnim servisom došao do vodstva od 5:2.

Uspio je potom Damir da privede meč kraju i da dođe do nove pobjede.

ATP Challenger Morelos, 1. kolo:

Džumhur - Munoz De La Nava 2:0 (6:3, 6:3).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.