Davenport i Bollettieri ulaze u Kuću slavnih

Nova generacija za ulazak spremna

Davenport i Bollettieri ulaze u Kuću slavnih

Legendarni trener Nick Bollettieri (82) i nekada prva teniserka svijeta, Amerikanka Lindsay Davenport predvode ovogodišnju generaciju članova "Kuće slavnih", a službeno primanje održat će se 12. jula tokom održavanja ATP turnira u Newportu.

Bollettieri je  u karijeri radio sa mnogim teniserima i teniserkama, među kojima su Andre Agassi, Jim Courier, Monica Seles i Boris Becker, a sarađivao je i s Marijom Sharapovom, te sestrama Venus i Serenom Williams.

Davenport je u karijeri osvojila tri "grand slam" turnira, US Open 1998., Wimbledon 1999. i Australian Open 2000., a 1996. je u Atlanti osvojila i naslov olimpijske pobjednice. Na poziciji broj 1 WTA ljestvice provela je 98 sedmica, a kao prva je završavala godinu 1998., 2001., 2004. i 2005.

Uz Bollitierija i Davenport, u "Kuću slavnih" ove godine bit će primljeni još holandska teniserka u kolicima Chantal Vandierendonck, dugogodišnja uposlenica u WTA Jane Brown Grimes, te bivši britanski Davis Cup selektor, a sada televizijski komentator John Barrett.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.