David Ferrer rutinski do polufinala

Poznati svi učesnici polufinala u Buenos Airesu

David Ferrer rutinski do polufinala

Tri španska tenisera plasirala su se u polufinale Copa Claro turnira u Buenos Airesu, a jeidni uljez među španskim teniserima je Talijan Fabio Fognini. 

Prvi nositelj turnira i dvostruki pobjednik na šljaci u Buenos Airesu David Ferrer nije imao većih problema protiv zemljaka Alberta Ramosa. Ferrer je Ramosu prepustio samo tri gema (6:1, 6:2) i plasirao se u polufinale gdje ga očekuje još jedan zemljak Nicolas Almagro. 

Četvrti nositelj i pobjednik turnira iz 2011. godine imao je nešto teži zadatak protiv Francuza Jeremyja Chardyja. Almagro je slavio sa 7:6 i 6:3 i plasirao se dalje. Almagro je u karijeri osvjio šest titula na tzv. turneji Golden Swing (naziv za turnire na šljaci u Latinskoj Americi). 

Još jedan bivši osvajač Copa Clara izborio je plasman u polufinale. Prvak iz 2009. godine Tommy Robredo vodio je protiv Robina Haasea sa 6:1 i 2:0, pa je Holanđanin zbog problema sa leđima morao predati meč. Robredo je peti put učesnik turnira u Buenos Airesu, a ovo mu je četvrto polufinale. 

Čast ostatka svijeta u Buenos Airesu brani Fabio Fognini. Talijan je jedan od najboljih igrača na šljaci, a pobjedom nad Pablom Andujarom 6:4 i 6:3 po setovima došao je do skora od 22-1 od prošlogodišnjeg Roland Garrosa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.