Dodig i Melo prvi finalisti

Nakon finala Wimbledona sada su u finalu završnog turnira

Dodig i Melo prvi finalisti

Ivan Dodig i Marcelo Melo vole igrati u Londonu. Prošle godine su ostvarili najbolji rezultat upravo u Londonu, igrali su finale Wimbledona, sada su u finalu završnog Mastersa.

Po prvi put jedan Brazilac i Hrvat, Brazilac u konkurenciji parova, Hrvat opšte kada se gledaju rezultati završnog turnira. Gustavo Kuerten je osvojio Masters Cup u Lisabonu 2000-te godine. Hrvatsko-brazilski par je u prvom polufinalu nadigrao Poljaka Lukasza Kubota i Šveđanina Roberta Lindstedta s 4-6, 6-4, 10-6. Iako su izgubili prvi set, Dodig i Melo su uspjeli u drugom setu napraviti "break" kod vodstva 5-4, a u "super-tiebreaku", koji se u parovima igra do deset osvojenih izgubili, odmah su poveli s 6-1, imali su i 7-2, a onda su Kubot i Lindstedt došli na 5-7.

Kod rezultata 8-5, Mello je pogodio return, nakon njega i Dodig, ali je prvi servis bio vani pa se ponovio poen. Ipak sa 10-6, Melo i Dodig idu u finale.  Tamo će u nedjelju igrati protiv boljeg iz okršaja američke braće Boba i Mikea Bryana, te Francuza Luliena Benneteaua i Edouarda Rogera-Vasselina.

Polufinale:
Dodig/Melo - Kubot/Lindstedt 4-6, 6-4, 10-6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.