Džumhur ispunio cilj, čeka ga veliki skok na ATP listi

Nakon osvojenog turnira

Džumhur ispunio cilj, čeka ga veliki skok na ATP listi

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur danas je osvojio titulu na Challengeru u francuskom Bloisu, gdje je u finalu savladao Calvina Hemeryja rezultatom 2:0.

Za Džumhura je to bila sedma titula na Challengerima u karijeri, prva nakon gotovo dvije godine, a donijet će mu novih 70 bodova i priličan skok na ATP listi.

Nakon osvajanja turnira u Bloisu, Damir Džumhur bi trebao napredovati za 11 mjesta i od sutra biti 83. teniser svijeta sa 635 bodova.

Na putu do titule u Bloisu, Džumhur je pobjeđivao Zoppa, Auger-Aliassimea, Mullera, Laaksonena i Hemeryja, a izgubio je samo dva seta.

Također, prvi osvojeni turnir u 2017. godini je velika stvar i za samopouzdanje našeg tenisera, koji je u posljednje vrijeme bio u dosta lošoj formi. Upravo je povratak poljuljanog samopouzdanja bio najveći Džumhurov motiv da se vrati nastupanju na Challengerima, što je izjavio prije mjesec dana.

"Na Challengerima ću pokušati da povratim samopouzdanje. Potrebne su mi pobjede, ne jedna, već dvije, tri da povežem. Ove sezone sam na treninzima dosta dobro radio, ali to ne znači da će tako biti u mečevima. Poslije Challengera i dva turnira na travi prije Wimbledona vraćam se na zemlju. Moram da ostvarujem bolje rezultate na zemlji, meni najdražoj podlozi. Ove sezone sam mnogo bolji bio na tvrdoj podlozi, ali trudit ću se da u drugom dijelu godine popravim utisak. Dolazi period u kojem ne branim mnogo poena i pokušat ću da napredujem i dobijem neki bitan meč", rekao je tada Džumhur, koji je ispunio zacrtani cilj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi