Džumhur: Još jedna lijepa pobjeda, ali brine me povreda

Najbolji bh. teniser savladao Harrisona

Džumhur: Još jedna lijepa pobjeda, ali brine me povreda

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur je u prvom kolu Indian Wellsa pobijedio favorizovanog Ryana Harrisona rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 3:6, 7:5.

Džumhur je nakon završetka meča dao izjavu za medije u kojoj je istakao da je veoma zadovoljan zbog načina na koji je došao do pobjede, ali da ga brine povreda leđa koju vuče već neko vrijeme.

"Još jedna zaista lijepa pobjeda za mene. Vrlo je bitno što sam uspio dobiti igrača od kojeg sam prije tri sedmice izgubio i od igrača koji je u velikoj formi. Posebno mi je drago što sam pobijedio na ovaj način, jer sam ove godine sve mečeve u tri seta gubio. Drago mi je da sam uspio da preokrenem. Kasno smo krenuli s igranjem i dugo je trajao meč pa je dobro što ću sutra imati dan odmora da se pripremim za naredno kolo", rekao je Džumhur, te nastavio:

"Albert Ramos-Vinolas igra puno bolje na zemlji nego na tvrdoj podlozi i tu ću tražiti svoju šansu. Mislim da mogu proći dalje, a jedino me zabrinjava povreda mišića koju vučem još od meča sa Wawrinkom. To mi stvara dosta problema. Od pet dana u Indian Wellsu sam trenirao samo dva dana, a popio sam i veliku količinu lijekova protiv bolova koji su mi pomogli u meču protiv Harrisona. Stanje se može pogoršati kad se ohladi, ali nadam se da će sve biti u redu".

Damir Džumhur će se u drugom kolu Indian Wellsa sastati sa Albertom Ramosom-Vinolasom, a taj meč je na rasporedu u noći sa subote na nedjelju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti