Džumhur nakon velike borbe do drugog kola Zagreba
Foto: EPA

Džumhur slavio

Džumhur nakon velike borbe do drugog kola Zagreba

M. Šljivak

Bh. teniser, Damir Džumhur, prošao je prvo kolo ATP turnira u Zagrebu.

Džumhur je savladao Nijemca Michaela Berrera s 2:1, po setovima 6:2, 0:6, 7:5.

Prvi set donosi čak četiri breaka. Oba tenisera su imala jako loš servis. Džumhur je, međutim, bio nešto konkretniji u prvom setu, kojeg je na kraju dobio s uvjerljivih 6:2.

Igra našeg tenisera se raspala u drugom setu. Njemački teniser je odigrao sjajan set, kojeg je dobio bez izgubljenog gema (6:0).

Odlučujući set je otvoren oduzimanjem servisa s obje strane. Berrer je zatim napravio break i u petom gem za vodstvo od 3:2.

Imala su potom oba tenisera siguran servis. Deseti gem je donio dosta borbe. Imao je Džumhur veliki broj prilika za break, kojeg je na kraju i osvojio za 5:5.

Džumhur je zatim osvojio gem na svoj servis, da bi zatim još jednim breakom osvojio odlučujući set, te je došao do pobjede.

ATP Zagreb, 1. kolo:

Džumhur - Berrer 2:1 (6:2, 0:6, 7:5)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.