Džumhur: Neće biti lako kako mnogi misle

Teniseri danas putu za Zimbabwe

Džumhur: Neće biti lako kako mnogi misle

Petu godinu zaredom Davis Cup reprezentacija BiH starta u II grupi EA zone. Po drugi put u tom periodu za protivnika imamo selekciju iz Afrike, ovaj put je to Zimbabwe. Zimbabwe je nekada bio član Svjetske grupe, u vrijeme braće Black, ali je posljednji put 2006. godine igrao u II grupi EA Zone.

Naš tim na put kreće vec danas kako bi igrači imali dovoljno vremena da se odmore, pripreme i aklimatiziraju, s obzirom da se Harare nalazi na 1500m nadmorske visine, te da su i temperaturne razlike visoke. Selektor Amer Delić ce se reprezentaciji prikljuciti direktno iz SAD, ostatak ekipe je očekivan. Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić. Iako je još rano, s obzirom na ranking i predhodne mečeve, za očekivati je Džumhura i Bašića u singlu, te Bašića i Brkića u igri parova.

"Protiv Zimbabvea neće biti lagano kao što mnogi očekuju. Njihov glavni igrač je Takanyi Garanganga, teniser kojeg poznajemo sa challenegera, kojem je omiljena tvrda podloga.  Imao sam priliku da igram s njim prije dvije godine, pobijedio sam, ali to ne mora ništa da znači. Istina da imamo dobre igrače i da smo i Mirza i ja u dobroj formi, ali treba biti oprezan. Nadam se da ćemo se vratiti s pobjedom i da ove godine možemo napraviti iskorak dalje. Za tako nešto je potrebno da cijela ekipa bude maksimalno spremna" mišljenja je Damir Džumhur.

U ovom dijelu žrijeba su još su Mađarska i Moldavija odnosno Latvija i Bugarska te Madagaskar i Luksemburg. Latvija je domaćin Bugarskoj, obe selekcije su oslabljene bez najboljih igrača, Gulbisa odnosno Dimitrova. Za razliku od njih Luksemburg je prijavio svoju najveću zvijezdu Gillesa Mullera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti