Federer: Ako ne iskoristiš šanse, možeš kriviti samo sebe

Švicarski teniser ispao na otvaranju turnira u Stuttgartu

Federer: Ako ne iskoristiš šanse, možeš kriviti samo sebe

D. Rakanović

Švicarski teniser Roger Federer nije se proslavio u povratku na teniske terene. Naime, poražen je na otvaranju ATP turnira u Stuttgartu od Tommyja Haasa sa 2:1, po setovima 2:6, 7:6, 6:4.

Federer je nakon ispadanja izjavio da je razočaran, ali da za poraz krivi samo sebe. 

"Ispadanje na otvaranju turnira ove godine nije ono čemu sam se nadao. Pogotovo ne na travi, u neposrednoj blizini svog doma, u Njemačkoj gdje sam prije igrao dobro. Ovo nije dovoljno dobro", rekao je Federer i dodao: 

"Ako ne iskoristite svoje šanse kao što ja nisam, vodio sam u setu i imao brejk, onda stvarno na kraju možete kriviti sebe".

Švicarac i pored poraza smatra da nije igrao loše.

"Nije bilo loše, uopšte ne. Definitivno je bilo nekih dobrih momenata, ali nisam bio oštar koliko sam se nadao da ću biti u ključnim trenucima. Definitivno sam napravio nekoliko grešaka koje su se kasnije ispostavile kao ključne", rekao je Federer. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi