Federer: Cilj mi nije prvo mjesto

Švajcarac iznio svoje planove

Federer: Cilj mi nije prvo mjesto

Rogera Federera ove godine ništa ne ide od ruke, a najveći razlog tome su mnogobrojne povrede.

Treći teniser svijeta najprije je nakon ispadanja na Australian Openu zaradio neugodnu povredu koljena, a u zadnje vrijeme muku muči sa leđima, zbog čega je i otkazao nekoliko turnira tokom sezone.

Ipak, prema posljednjim informacijama, Švajcarac se uspješno oporavlja te se očekuje njegov nastup na Mastersu u Rimu.

"Ovo nije najbolji period za mene, ali najvažnije je da se držim u vrhu. Cilj mi je da do kraja sezone zadržim što bolju poziciju i odigram najbolje što mogu. Želim da se nadmećem sa najboljima i da osvajam titule", izjavio je Federer.

On se dotakao i sve češćih priča o njegovom penzionisanju.

"Još ništa nisam odlučio po tom pitanju. Razgovarao sam između ostalog i sa Edbergom, koji je poput Kobeja Bryanta odluku saopštio na početku godine, ali je Stefan na kraju te sezone bio iscrpljen", zaključio je Federer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi