Federer iskren: Izgubio sam od boljeg

Švicarac nakon meča

Federer iskren: Izgubio sam od boljeg

Treći teniser svijeta, Švicarac Roger Federer, poražen je sinoć u četvrtfinalu posljednjeg Grand Slama sezone, US Opena, od Argentinca Juana Marina del Potra sa 3:1 u setovima. 

Iako je bio veliki favorit u ovom meču, Federer je na kraju položio oružje pred, kako sam kaže, boljim protivnikom. Ipak, Švicarac uopšte nije razočaran nakon meča i poručuje da je zadovoljan sezonom. 

"Da budem iskren, nisam frustriran zbog poraza. Cijeli turnir je bio težak za mene. Na neki način sam sretan što sam stigao do četvrtfinala i nisam razočaran jer sam imao dobru godinu. Nažalost, danas sam naletio na momka koji je bio bolji", rekao je Roger pa dodao:

"Juan Martin je zaslužio više pobjedu. Osjećam se da nisam zaslužio mjesto u polufinalu, a mislim da on ima veće šanse protiv Nadala. Kako trenutno igram nije dovoljno da bi osvojio turnir. Bolje da sam ispao i da neko drugi to proba uraditi", poručio je Švicarac. 

Podsjetimo, Del Potro će u polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti