Federer tek u tri seta slomio Istomina

I Federer i Dimitrov u četvrtfinalu

Federer tek u tri seta slomio Istomina

Roger Federer je morao igrati tri seta da bi prošao u četvrtfinale Basela. Na kraju je uspio, sa 3-6, 6-3, 6-4, nakon 110 minuta igre. Istomin je poprilično lagano uzeo prvi set.

U šestom gemu došao na 30:40, Roger je izvukao jednu, nakon toga još jednu, ali je Istomin
pretvorio treću u vodstvo 4-2. Imao je Roger loptu za 4-3, ali je Istomin izdržao do kraja seta. Federer je u drugom setu svoju priliku iskoristio u šestom gemu, a kao presudni pokazao se break iz trećeg gema trećeg seta. Istomin je izvukao četiri break lopte u prvom gemu, nastavio je spašavati u trećem, ali je nakon dodatne tri, pao je na osmoj. Do kraja meča još samo jednu break loptu je imao Uzbekistanac, ali nije išlo.

Pored Rogera, u četvrtfinale Basela je ušao i teniser koji nosi nadimak " Baby Federer ", Grigor Dimitrov.
Dva breaka u prvom, dva u drugom su osigurala prolaz dalje bugarskom teniseru 6-2, 6-2. Vasek Pospisil nije imao nikakve šanse.

Rezultati 2.kolo:
Roger Federer (Švi, 1) - Denis Istomin (Uzb) 3-6, 6-3, 6-4
Grigor Dimitrov (Bug, 5) - Vasek Pospisil (Kan) 6-2, 6-2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.