Finale US Opena kakvo odavno nije viđeno

Meč Čilića i Nishikorija ulazi u anale

Finale US Opena kakvo odavno nije viđeno

Ovogodišnji US Open ostat će upamćen po dva šokantna rezultata u polufinalima muške konkurencije. Prvo je Nishikori sa 3:1 u setovima savladao prvog nositelja Đokovića, da bi nešto kasnije Čilić doslovno pregazio Federera sa 3:0.

Finalni susret US Opena tako će odigrati 11. i 16. najbolji teniser svijeta, što znači da će posljednji meč jednog Grand slama nakon punih dvanaest godina i 49 finalnih mečeva proteći bez ijednog tenisera iz top 10. 

Bit će to i prvo finale jednog Grand slama nakon 2005. godine u kojem neće učestvovati Federer, Đoković ili Nadal. Poraženi polufinalisti ovogodišnjeg US Opena našli su se u posljednjih deset finala ovog turnira, a sada su obojica zaustavljena na posljednjoj stepenici.

Finalni meč između hrvatskog i japanskog tenisera odigrat će se 8. septembra, a početak je zakazan za 23 sata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.