Haase: Džumhur je jedan od najbržih tenisera
Foto: EPA

Pohvale za bh. tenisera

Haase: Džumhur je jedan od najbržih tenisera

M. Šljivak

Robin Haase je danas okončano bajku Damira Džumhura na ATP turniru u Dubaiju.

Holandski teniser je nakon velike borbe pobijedio bh. tenisera, sa 2:1, a nakon meča je imao riječi hvale za Džumhura.

"Džumhur je odličan igrač, jedan od najbržih na ATP touru. Bilo je teško. Na početku sam bio bolji, on se oporavio u drugom seru, ali bilo je dosta živaca u trećem setu s obje strane. Pravili smo greške, ja sam se brže vratio, ali sa kišom nisam bio sretan. Plašio sam se da će se vratiti u meč, ali na kraju sve je ispalo dobro", istakao je Haase.

On će pored nagrade za plasman u polufinale od 125.000 dolara iz Dubaija otići minimalno kao 47. igrač svijeta, ali eventualnim plasmanom u finale imaće i veću nagradu, te veći napredak.

On u polufinalu čeka pobjednika duela između Fernanda Verdasca i Gaela Monfilsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi