Halep slavila u triler završnici

3. kolo US Opena

Halep slavila u triler završnici

Rumunka Simona Halep teškom mukom se plasirala među najboljih 16.

Halep, koja je peti nosilas turnira, bila je blizu poraza u 3. rundi US Opena, ali je sjajnom igrom u završnici zaustavila nalet Mađarice Timee Babos i na kraju trijumfovala sa 2:1 u setovima (6:1, 2:6, 6:4).

Babos je u odlučujućem setu imala vodstvo od 3:1, međutim, ni ti joj nije bilo dovoljno za konačan trijumf u meču. Treba napomenuti da je Mađarica pri rezultatu 4:4 imala dvije vezane brejk lopte.

Rumunska teniserka će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Carle Suarez-Navarro, koja je nešto ranije savladala Elenu Vesninu (6:4, 6:3).

Uspješne su večeras bile i Agnieszka Radwanska i Yaroslava Shvedova. Poljakinja je savladala Caroline Garciju (6:2, 6:3), dok je Kazahstanka bila bolja od Shuai Zhang (6:2, 7:5).

Ostali parovi:

Williams S. - Larsson

Konjuh - Lepchenko

Pliskova Ka. - Pavlyuchenkova

Siegemund - Williams V.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi