Hoće li se Đoković ekspresno vratiti na prvo mjesto?

Dobio lakšu grupu od Murrayja

Hoće li se Đoković ekspresno vratiti na prvo mjesto?

U nedjelju počinje završni ATP turnir u Londonu, a danas su određene dvije grupe u kojim će se takmičiti osam trenutno najbolje rangiranih tenisera na svijetu.

Novopečeni prvi reket svijeta Andy Murray nalazi se u grupi 'McEnroe' gdje će mu rivali biti Marin Čilić, Kei Nishikori i Stan Wawrinka.

S druge strane, Novak Đoković će, barem na papiru, imati nešto lakši posao od svog rivala kojeg želi ekspresno 'skinuti' sa trona. Srbijanski teniser će u grupi 'Lendl' igrati sa Raonićem, Monfilsom i Thiemom.

Podsjetimo, Murray na najnovijoj ATP listi ima 11.185 poena, Đoković 10.780, a trećeplasirani Stan Wawrinka je daleko iza nedodirljivog dvojca sa 5.115 poena. 

Bitno je istaći da bi Novak Đoković u slučaju osvajanja ATP World Tour Finalsa u Londonu ponovo zasjeo na prvo mjesto na listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi