Izvučene grupe za završni turnir sezone
Foto: EPA

Izvučene grupe za završni turnir sezone

M. Šljivak

Završni turnir najboljih tenisera svijeta igra se od 12. do 19. novembra u Londonu, a danas je održan i žrijeb grupa.

Uprvoj grupi koja nosi naziv po Peteu Samprasu našli su se Rafael Nadal, Dominic Thiem, Grigor Dimitrov i David Goffin, dok su u drugoj grupi naziva "Boris Becker" svoje mjesto našli Roger Federer, Alex Zverev, Marin Čilić i Jack Sock.

Najveći favoriti za naslov u Londonu su svakako Nadal i Federer. Biće pravo iznenađenje ako ih neko uspije spriječiti na putu ka naslovu i vjerovatno svi ljubitelji tenisa žele vidjeti još jedno veliko finale ponajbljih igrača svih vremena.

Ipak, ne treba otpisati ni ostale tenisere. Protekla sezona je konstantno donosila iznenađenja, a 19. novembra ćemo saznati ko će sezonu završiti trijumfalno u svijetu tenisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi