Još jedna titula za velikog Rogera Federera!

Slavio ponovo protiv Nadala

Još jedna titula za velikog Rogera Federera!

Švicarski teniser Roger Federer osvojio je i treći veliki turnir u ovoj sezoni nakon što je u finalu Mastersa u Miamiju slavio protiv svog velikog rivala Rafaela Nadala sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Bio je ovo treći ovosezonski okršaj starih rivala i treća pobjeda za Rogera, a druga vezana bez izgubljenog seta. Inače, Nadal preko tri godine nije osvojio turnir na betonu, a tako će ostati idalje.

Prvi set obilježen je brojnim brejk šansama, ali nije bilo brejka sve do osmog gamea kada je Federer oduzeo servis rivalu pa je došao do prednosti od 5:3 i kasnije sigurnim servisom potvrdio osvajanje prvog seta rezultatom 6:3.

Drugi set donio je sličnu priču jer je prvi i jedini brejk napravljen jako kasno, ali prije toga nijedan tenisr nije imao brejk šansu. Federer je ponovo uspio da oduzme servis Nadalu u presudnim trenucima pa je poveo sa 5:4 i na svoj servis je ponovo bio prilično siguran te Nadalu nije ostavio mogućnost da se vrati.

Federer je na ovaj način osvojio i treći turnir ove sezone nakon trijumfa na Australian Openu i na Mastersu u Indian Wellsu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi