Kližan preko kvalifikacija do naslova

Druga titula u karijeri za Slovenca

Kližan preko kvalifikacija do naslova

Slovenac Martin Kližan je pobjednik ATP turnira u Münchenu. Nakon slavlja u St. Petersburgu prije dvije godine, danas je 111. igrač svijeta u finalu savladao Fabia Fogninija 2-6, 6-1, 6-2.

Slovenac je prije samog finala imao stomačnih problema, mučio se u prvom setu, ali je uspio napraviti preokret.

" Tokom noći sam imao problema sa stomakom. Mislim da sam spavao svega 30-tak minuta i prije meča sam bio jako umoran. Nisam odustao nakon gubitka prvog seta. Zato sam još više ponosan na sebe, jer
morao sam igrati kvalifikacije " istakao je nakon meča Kližan koji je na kraju " provozao" bijeli BMW Cabrio 420d. U prvom setu je Fognini igrao dobro, tri puta je stigao do breaka, međutim stvari su se počele mijenjati u nastavku. Klizan je poveo 3-0 u drugom, 4-0 u drugom, Fognini se nije mogao vratiti.

Finale:
Martin Kližan (Slo) - Fabio Fognini (Ita, 1)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti