Kraj za Pliskovu i Stephens

WTA Madrid

Kraj za Pliskovu i Stephens

Nema kraja iznenađenjima na WTA turniru u Madridu. Nakon ispadanja Roberte Vinci, Angelique Kerber i Agnieszke Radwanske, takmičenje u radnoj fazi naspustila su još dva nosioca, Karolina Pliskova i Sloane Stephens.

Čehinja je nakon velike borbe poražena od Christine McHale reultatom 7:6, 6:4, dok je Amerikanku savladala 134. teniserka svijeta Patricia Maria Tig (6:2, 6:3).

U trećoj rundi takmičenja McHale će rekete ukrstiti sa pobjednicom duela Begu - Muguruza, a Patricia Maria Tig na megdan će boljoj iz meča Keys - Strycova.

Turnir u Madridu igra se za nagradni fond od 4.771.360 dolara, a titulu brani češka teniserka Petra Kvitova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi