Kraj za Šarapovu: Sevastova u četvrtfinalu

US Open

Kraj za Šarapovu: Sevastova u četvrtfinalu

D. Rakanović

Ruska teniserka Marija Šarapova eliminisana je u osmini finala US Opena. 

On je poražena od latvijske teniserke Anastasije Sevastove sa 2:1, po setovima 5:7, 6:4, 6:4. 

Ruskinja je bolje ušla u meč, napravila prvi break u četvrtom gemu i stiže do prednosti od 3:1. Sevastova uzvraća istom mjerom u sedmom gemu i smanjuje na 4:3. Do kraja seta Šarapova uspijeva još jednom oduzeti servis protivnici i dolazi do vodstva u setovima. 

U drugom setu Sevastova u trećem gemu pravi break, što je bilo dovoljno da stigne do izjednačenja u setovima. 

Sevastova na otvaranju odlučujućeg seta pravi dupli break i stiže do prednosti od 3:0, ali Šarapova uspijeva uzeti naredna dva gema i smanjiti zaostatak na 3:2. Ipak, u sedmom gemu latvijska teniserka uspijeva ponovo napraviti break i dolazi nadomak pobjede, da bi u narednom gemu potvrdila break, i slavila plasman u četvrtfinale nakon dva sata i 18 minuta igre. 

Latvijka će u četvrtfinalu igrati protiv američke teniserke Sloane Stephens koja je bila bolja od Julie George sa 2:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi