Kuznetsova sigurna, Radwanska se mučila

Treće kolo Roland Garrosa

Kuznetsova sigurna, Radwanska se mučila

Svetlana Kuznetsova i Agnieszka Radwanska izborile su nastup u osminu finala drugog ovosezonskog Grand Slama.

Ruskinja je u trećem kolu nadigrala sunarodnicu Anastasiju Pavlyuchenkovu sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4), dok je Poljakinja bila bolja od češke teniserke Barbore Strycove (6:2, 6:7, 6:2).

Kuznetsova je na terenu provela sat i 14 minuta. U prvom setu napravila je seriju od 5:0, nakon koje je rivalki prepustila gem. Već u narednom uspjela je da spasi dvije brejk lopte i da dođe do vodstva u meču.

Druga dionica pružila je dosta više uzbuđenja. Ruskinja je najprije povela sa 3:1, da bi Pavlyuchenkova preokrenula rezultat u svoju korist (4:3). Zaigrala je tada Kuznetsova mnogo sigurnije i veoma kratkom roku sa tri vezana gema privela susret kraju.

Agnieszka Radwanska imala je puno teži zadatak sa iskusnom Barborom Strycovom. Poljakinja je za 37 minuta riješila prvi set u svoju korist i činilo se da će rutinski privesti meč kraju.

Strycova se nije predavala, već je odgovorila odličnom igrom u drugoj dionici. Čehinja je slavila u taj-brejku, a treba spomenuti da su teniserke prije toga razmijenile po dva brejka.

U trećem setu stvari su došle na svoje mjesto. Druga igračica svijeta odigrala je dosta kvalitetnije te je Čehinji dozvolila samo dva gema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi