Kvitova propušta prvi dio sezone

Pauza od šest mjeseci

Kvitova propušta prvi dio sezone

Petra Kvitova je u utorak izbjegla veliku tragediju, nakon što ju je u vlastitom stanu napao provalnik.

Češka teniserka je tom prilikom zadobila teške povrede na lijevoj ruci, te je hitno operisana.

Najnovije informacije govore da će 26-godišnja igračica pauzirati najmanje šest mjeseci, a njen povratak na WTA Tour očekuje se krajem godine.

"Najverovatnije, neće moći da igra tenis šest mjeseci. Povrede su bile i te kako ozbiljne. Uradićemo sve što je u našoj moći da ona zaigra kao prije. Ali, kao što sam rekao, povreda je veoma ozbiljna i kompleksna. Moramo pristupiti oprezno i polako. Tretmani će čak više boljeti nego sama operacija, ali isto tako vjerujem da će ona opet zaigrati na najvišem nivou", rekao je Radek Kerble, hirurg koji je operisao Čehinju.

Kvitova je bivši broj dva i dvostruka osvajačica Wimbledona. U karijeri je osvojila 19 titula, a 2016. okončala je na 11. poziciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi