Kyrgios nakon nove povrede: Sigurno igram na Wimbledonu

Australijski teniser predao meč u Queensu

Kyrgios nakon nove povrede: Sigurno igram na Wimbledonu

Australijski teniser Nick Kyrgios je u ponedjeljak predao meč prvog kola turnira u Queensu Amerikancu Donaldu Youngu nakon što je obnovio povredu kuka.

Mladi teniser se u prvom setu okliznuo i pao, a nakon što mu je ukazana pomoć, Kyrgios se nakratko vratio na teren, ali je po završetku prvog seta predao meč.

Međutim 22-godišnji Kyrgios je uvjeren da će nastupiti na predstojećem Wimbledonu.

"Osjetio sam oštar bol kada sam pao", izjavio je Kyrgios.

"Počeo sam osjećati bol dok sam hodao, osjećao sam ga i prilikom doskoka nakon servisa. Isti bol koji sam osjećao i u Parizu. Bilo je teško igrati", nastavio je Kyrgios koji se zbog povrede kuka povukao i sa turnira u Monte Carlu i Rimu.

"Osjećao sam se tačno kao i prije mjesec dana. Trenutno nije sjajna situacija, ali ćemo vidjeti", izjavio je australijski teniser, pa se osvrnuo na predstojeći Wimbledon.

"Igrao bih na Wimbledonu i da sam puno teže povrijeđen. Svakako sam ovdje. Zapravo i nemam vremena da se vratim kući. Da, sigurno ću igrati."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi